torsdag 25 mars 2010

Surt sa räven (volvo)

Yngsta grabben fick hem en volvo för några veckor sedan som han(pappa, alltså) ska bygga a-traktor av.
Men han har några år kvar tills det är dax, så projektet får stå och mogna ett tag till.......

söndag 21 mars 2010

Test.


Plockade fram dörrar och monterade andra hjul för att testa hur det kommer att se ut. Högerdörren var bra men på vänsterdörren blir det en del jobb. Så en fin 60 tals dörr får bli ekonomiplåt. Passade även på att montera fotstegen som satt som en smäck. Arbetet fortsätter.....=)

måndag 15 mars 2010

=)


Skruvade fast "trasan" för att testa och allt verkar att funka. Vinylen har sett sina glansdagar och en del rullar fattas. Får bli en service och omklädning i svart canvas framöver. Men det är ju en hel del som står på "attgöralistan" innan dess.

söndag 14 mars 2010

jaha,

Ja då har man en äkta fusk soltaksoval i garaget. Kvar att göra är att slipa svetsarna och sätta dit förstärkningarna på insidan i framkant. Sen är det dax att plocka fram ett par dörrar som passar. Men alla dörrar står längst in i förrådet så det tar i mot kan jag säga. Ska bli skönt när all svetsning är klar och man får börja rikta och spackla istället. Roade mig med att skruva på ett par t-bars i fronten.

lördag 13 mars 2010

Hål på G.


Mäta, fundera, mäta igen, kapa och simsallabim så var det hål i taket. I morgon forts. jobbet med att svetsa fast ramen i taket.

fredag 12 mars 2010

Framskärmar

Efter en del mätande och passande så föll valet på två skärmar som är liksidiga och hål och bulor sitter på samma ställe. Bra passform och riktigt "plånk" i plåten när man knackar på dom. Skruvade på dom och lade igen gammla blinkershål. Nu är det dax att börja med soltaket.

onsdag 10 mars 2010

Hål i taket...

Plockade ner ett tak från vinden och kapade ur soltaksramen. Lite si och så med skicket men duger bra i fuskovalen som ju blir ett riktigt lapptäcke. Kan ju vara skönt med lite sol på flinten när det är dax att cruza.... -66ans bakre mellanplåt fixades till och är nu löstagbar. Sitter med sex skruvar på in och undersidan som lätt lossas. Bakluckan är också färdig med insidans förstärkning som åter sitter där den ska. Bakskärmarna ska göras om nertill för att passa bättre mot mellan plåten. Sen är det dax för soltak och framskärmar. Over and out.....
free counters